Descriere
Termenul
de spirulină nu mai este unul nou astăzi. Această algă de culoare
verde-albăstruie este consumată, ca supliment alimentar, de tot mai mulţi
oameni. Cine nu cunoaşte faptul că spirulina este o sursă foarte bogată de
proteine vegetale, minerale şi vitamine?
Pe
lângă conţinutul său bogat în aminoacizi – lucru pentru care este un supliment
nemaipomenit pentru persoanele raw-vegane sau vegane – spirulina mai conţine
compex vitaminic B, beta-caroten, vitamina E, mangan, zinc, cupru, fier,
seleniu şi acid gama linolenic GLA.
SPIRULINA ÎŢI IA DUREREA CUM AI ZICE „PEŞTE”!
Printre
efectele benefice ale spirulinei se numără capacitatea sa de a reduce
inflamaţia declanşată în artrite sau artroze. Spirulina:
- protejează
organismul de alergeni;
- scade
nivelul glucozei din sânge;
- ajutând în
echilibrarea valorilor glicemiei în diabetul zaharat de tip II.
Cele
mai mari beneficii ale spirulinei vin, însă, dinspre sfera efectelor
antioxidante.
Această
algă ajută organismul uman să neutralizeze eficient radicalii acizi liberi de
oxigen ROS, diminuând degradarea muşchilor şi instalarea epuizării fizice.
Spirulina şi-a dovedit eficacitatea în scăderea nivelului de colesterol LDL şi
de trigliceride, îmbunătăţind sănătatea cardiovasculară datorită faptului că
este o sursă rară de acid linoleic.
IA SPIRULINĂ ŞI SPUNE ADIO FICATULUI GRAS
Îmbunătăţind
funcţia hepatică, spirulina ajută la regenerarea celulei ficatului combătând
astfel cazurile de steatoză hepatică.Ficatul gras, aşa cum este denumită
popular steatoza hepatică reprezintă o acumulare în exces a grăsimilor la
nivelul ficatului, ceea ce tulbură foarte mult funcţiile celulelor hepatice.
Dacă această afecţiune nu este tratată cu atenţie şi din timp, ea poate evolua
către hepatită (inflamarea ţesutului hepatic ce se traduce printr-o
insuficienţă hepatică).
Ficatul fiind depăsit de cerinţele metabolice începe să nu mai funcţioneze corespunzător. Persoana în cauză acuză oboseală permanentă, balonare, stări de greaţă, ameţeli o digestie proastă care conduce la carenţe vitaminice şi de minerale. Aşadar cu ficatul nu este de joacă. Şi deşi se spune despre ficat că are capacitatea de a se reface această afirmaţie este şi ea valabilă însă cu o limită pe care este indicat să nu o atingem. Având proprietăţi de detoxifiere, spirulina va curăţa colonul şi va proteja ficatul ajutând la regenerarea sa. Spirulina este recomandată persoanelor cu afecţiuni hepatice, ficat gras, hepatită, ciroză, dar şi celor care suferă de constipaţie ori pur şi simplu pentru menţinerea sănătăţii.
Mod de administrare:
Adulţi: 3g sau o linguriţă de pulbere dizolvată într-un pahar de apă plată sau suc natural (aproximativ 50ml) la temepratura camerei, de 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de 2-3 luni. Se pot face 2 sau 3 cure pe an cu o lună pauză.
Copii peste vârsta de 12 ani: 1,5 g (doza zilnică recomandată) sau ½ linguriţă de pulbere dizolvată într-un pahar de apă plată sau suc natural (aproximativ 50 ml) la temperatura camerei, de 2 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale, timp de o lună; în 2 cure pe an cu câte o lună pauză.
Preparatul nu se dizolvă în apă caldă pentru a nu se inactiva substanţele bioactive prezente.
Se poate administra în paralel şi cu tratamentele convenţionale, alopate.